En resa då och då är något som många unnar sig men inte något alla har råd med. Förutom flyg och boende kan en resa innebära kostnader för mat, aktiviteter och annat man gärna unnar sig väl på semester. Det finns olika sätt att få pengarna att räcka till. Att vara noggrann med vad man köper och hur man köper det samt att planera sin resan noggrant är ett bra sätt, att ta ett blancolån för att öka på reskassan är ett annat.

Kostnader du bör tänka på

Att planera en resa innebär i de allra flesta fall att boka flyg och hotell. Något som är svårare att förutse och därmed planera för är alla utgifter som uppstår väl på plats. Här listar vi de vanligaste utgifterna som även de måste tas med i beräkningen:

  • Mat och dryck – Pris varierar mycket beroende på om du lagar själv eller äter ute. Även vad du äter påverkar, även om vi anser att man ska unna sig lite extra på semestern.
  • Aktiviteter – För vissa räcker det att ligga på stranden en vecka, andra är mer äventyrslystna. I många fall går aktiviteter att undersöka och planera i förväg.
  • Transport – Du kommer med största sannolikhet vilja ta dig från flygplatsen och tillbaka men även mellan platser på ditt resmål.

Få reskassan att räcka längre

På semestern ska man unna sig men att unna sig och att dra på sig onödiga utgifter är två olika saker. Vill du få reskassan att räcka lite längre så tänker du alltid efter en extra gång innan du köper eller bokar något.

  • Planera i förväg – Ett spontanköp löper större risk att bli en onödig utgift än ett planerat köp. Var därför ute i god tid med till exempel bokningar av aktiviteter.
  • Jämför alternativ – Det första alternativet kan mycket väl vara det bästa men det kan du aldrig vara säker på om du inte jämför.
  • Undvik spontanköp – Att köpa en handvävd persisk matta kan verka som en jättebra idé tills du inser att den är större än din resväska.

Ansök om ett lån för att finansiera resan

Något som är vanligare än vad man tror är att ta ett blancolån för för att resa. Vissa tar blancolån för att täcka hela resans kostnad medan andra tar blancolån för att öka på reskassan lite. Vet du att du kommer att kunna betala tillbaka ditt blancolån kan det vara en god idé men glöm då inte att göra en jämförelse av blancolån så att du hittar ett som passar dig och dina förutsättningar. Räntan du får kan skilja sig väldigt mycket mellan olika långivare beroende på dina personliga ekonomiska förutsättningar.

Låna inte om du inte kan betala tillbaka

Funderar du på att ta ett blancolån för att kunna resa så är det viktigt att du tänker på att blancolånet alltid ska betalas tillbaka. Glöm därför inte att räkna med alla kostnader din resa kommer att innebära samt vilka intäkter du förväntar dig i framtiden som kan komma att hjälpa dig att betala tillbaka det du lånat. Finns chansen att du kanske inte kommer kunna betala tillbaka ditt blancolån så avråder vi dig från att låna pengar.

Ta blancolån för att resa