Att åka på en resa innebär i de allra flesta fall en hel del planering. Resmål ska hittas, flyg och hotell ska bokas och barn ska vaccineras. Vad som är svårare att planera för att de kostnader som uppstår väl på plats. En resa innebär inte sällan fler och större utgifter än vad du planerat för och har du ingen buffert så kan de sista dagarna på semestern bli tråkiga eller rent av svåra att klara av.

Att planera i förväg och väl på plats i största möjliga mån undvika onödiga kostnader kan räcka långt men ibland kan det behövas ett extra tillskott till kassan för att klara de där sista dagarna. Att ta ett mikrolån för att klara av kortare perioder av finansiella problem blir allt vanligare och när är det mer befogat att göra det än när du är på din drömsemester. Om det är någonstans pengar ska spenderas så är det här! Du ska däremot bara fundera på ett mikrolån om du vet att du kommer kunna betala tillbaka mikrolånet när du väl är hemma från semestern igen.

Lätt att onödiga utgifter äter upp din reskassa

Även om du planerat resan in i minsta detalj och så även budgeten så kan onödiga utgifter resultera i att pengarna tar slut snabbare än vad du tänkt dig. Tänk därför alltid efter en extra gång innan du gör köp eller bokar aktiviteter som du tror äter upp onödigt stora delar av din resebudget. Ett annat tips är att vänta med de största aktiviteterna och de dyraste inköpen till slutet av din semester så att du alltid vet att det finns lite pengar kvar i kassan.
mikralan-utomlands

Ta bara mikrolån om du måste

Ett mikrolån kan vara en bra utväg i de fall där reskassan ekar tom, du har en eller flera dagar kvar på semester och du vet att du kommer kunna betala tillbaka mikrolånet tillsammans med räntekostnaden när du väl är hemma igen. Ett mikrolån kan också vara en bra idé för att täcka oförutsedda händelser, till exempel olycksfall där du vet att du kommer få ersättning från försäkringsbolag eller liknande. Ansök aldrig om mikrolån om du tror att du inte kommer kunna betala tillbaka och låna inte till konsumtionsvaror som mat eller kläder.

Villkor och räntor på mikrolån kan variera otroligt mycket mellan olika långivare. Bestämmer du dig för att ta ett mikrolån så rekommenderar vi att du jämför vilka olika alternativ som finns så att du inte tar ett mikrolån med onödigt hög ränta eller usla villkor.

Att ta mikrolån utomlands